Arhiva Comunicate
COMUNICAT

SCOALA ALTFEL - SA STII MAI MULTE, SA FII MAI BUN!
(13.04.2014)

In baza programului educational Scoala Altfel - Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina Suceava, a organizat in perioada 7 -11 aprilie a.c. Ziua Portilor Deschise si a desfasurat activitati de informare preventiva si de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta.
Astfel, in perioada sus-mentionata, mii de copii din intreg judetul au trecut pragul subunitatilor inspectoratului sucevean pentru a afla cum se desfasoara activitatea de zi cu zi a pompierilor militari. Acestia le-au prezentat vizitatorilor tehnica de interventie si echipamentele din dotare, i-au invatat cum sa se comporte in diferite situatii de urgenta precum incendiile, inundatiile, cutremurele, dar si in cazul in care ar descoperi elemente de munitie ramase neexplodate.
De asemenea, copiii au urmarit exercitii demonstrative de stingere a unor incendii, salvari de la inaltime, procedee de acordare a primului ajutor si tehnici de descarcerare. Atat cei mici cat si cei mari s-au simtit in largul lor si au fost receptivi la toate informatiile. Au luat pe rand masinile de pompieri si s-au urcat in ele pentru a vedea aparatura si pentru a proba echipamentul de protectie, la final imortalizand momentul.
Una dintre cele mai mari atractii a fost Oly - cainele salvator antrenat pentru cautarea si salvarea oamenilor de sub daramaturi si din incendii, si care dupa executarea comenzilor s-a bucurat de indelungi aplauze din partea tuturor.
Pana la finalul saptamanii, cele noua subunitati de pompieri din Suceava, Falticeni, Radauti, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret, Solca si Vicovu de Sus, au fost vizitate de peste 6.000 de copii si 500 de cadre didactice de la mai multe institutii de invatamant, care au experimentat pentru o zi viata de pompier, iar tuturor celor prezenti le-au fost distribuite flyere din cadrul campaniei nationale de informare preventiva R.I.S.C. (Renunta! Improvizatiile Sunt Catastrofale), precum si materiale realizate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava.
Tot in cadrul acestui program, pompierii militari suceveni s-au deplasat la unitati scolare din judet, unde pe langa activitatile de informare preventiva, au organizat exercitii de alarmare si evacuare in cazul producerii unui cutremur.
Printre obiectivele urmarite de inspectoratul pentru situatii de urgenta prin desfasurarea acestor activitati au fost cunoasterea de catre copii a formelor de manifestare a principalelor tipuri de risc, a masurilor de protectie, precum si formarea si dezvoltarea abilitatilor acestora privind modul de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta, in special la cutremure si incendii.

Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO