Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - Incendiu Solca
(28.04.2014)

Militarii Garzii de interventie Solca si ai Detasamentului de pompieri Radauti, impreuna cu lucratorii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arbore, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la cladirea (P+1) dezafectata a fostului sanatoriu din orasul Solca.
Incendiul, care a izbucnit in dimineata zilei de luni, 28 aprilie a.c., a fost observat si anuntat cu intarziere, la ora 2:46.
La sosirea echipajelor, flacarile se manifestau cu violenta la etaj si la nivelul acoperisului sanatoriului, existand pericolul de propagare la cladirile invecinate.
Au ars astereala acoperisului pe o suprafata de aproximativ 1000 de metri patrati, planseele construite din lemn si stuf dintre parter, etaj si podul cladirii, si alte elemente de lemn din componenta constructiei (elemente de compartimentare, tamplarie, pardoseala etc.).
La ora transmiterii comunicatului de presa pompierii militari lucrau pentru lichidarea ultimelor focare si inlaturarea elementelor de constructie care prezentau risc de prabusire.
Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost focul deschis in spatii inchise, izbucnit de la o lumanare lasata aprinsa si nesupravegheata in podul cladirii.


Imagini (foto+video) cu incendiul de la cladirea fostului sanatoriu din Solca, preluate noaptea si completate dimineata cu imagini de zi si un sincron al maiorului Dan Baltaru, seful interventiei: http://we.tl/dV3OPlCBRd


Persoana de contact:
Purtator de cuvant Plt.adj. Alin GALEATA - 0747 051950

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO