Arhiva Preveniri
PREVENIRE

13 SEPTEMBRIE – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMANIA

Ziua Pompierilor din Romania, aniversata la 13 septembrie, ne ofera ocazia de a rememora un stralucit episod din istoria nationala - lupta purtata pe Dealul Spirii, cu 160 de ani īn urma, de compania de pompieri din Bucuresti condusa de capitanul Pavel Zaganescu, īmpotriva invadatorului otoman venit sa īnfranga prin forta armelor miscarea revolutionara de la 1848.
Īn vremurile care au urmat pompierii au participat activ, ca aparatori ai vietii semenilor si bunurilor acestora, remarcandu-se, prin spirit de sacrificiu si profesionalism, si cu ocazia altor evenimente din istoria Romaniei - operatiunile militare din timpul Razboiului de Independenta, confruntarile armate īn perioada celor doua razboaie mondiale, implicandu-se, ori de cate ori a fost cazul, īmpotriva efectelor distrugatoare ale incendiilor, calamitatilor naturale si altor situatii de risc.
Pompierii militari īsi continua si astazi, cu acelasi atasament, misiunea de aparare a cetatenilor. Obiectivul fundamental al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta BUCOVINA este axat pe cresterea performantelor, prin realizarea masurilor de prevenire si eficientizarea continua a actiunilor de interventie īn situatii de urgenta.
Inspectoratul judetean si unitatile subordonate au devenit, ca urmare a actiunilor concentrate ale institutiilor fundamentale ale statului si a eforturilor proprii, structuri profesioniste, capabile sa īndeplineasca la parametri de calitate atributiile de aparare a vietii, bunurilor si mediului īmpotriva incendiilor si altor dezastre.
Realizarea obiectivelor prevazute pentru viitor de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta BUCOVINA si structurile din subordine va fi posibila cu efortul personalului propriu, prin implicare deosebita, zi de zi, prin disciplina, pasiune si devotament - calitati pe care pompierii le-au dovedit de-a lungul numeroaselor si dificilelor lor misiuni (incendii, inundatii, asanari pirotehnice, salvari persoane, etc.).
Sarbatorirea Zilei Pompierilor din Romania la īmplinirea a 160 de la memorabilul eveniment din Dealul Spirii īmi ofera prilejul de a-mi exprima convingerea ca pompierii suceveni, cinstind prin fapte vrednice memoria īnaintasilor, sunt la īnaltimea nobilelor meniri ce le revin.
Cu ocazia acestui emotionant moment aniversar transmit tuturor pompierilor suceveni, -militari si civili - sincere felicitari pentru stradania muncii lor, multa sanatate, fericire si noroc.
Urez cetatenilor judetului Suceava multa liniste, sanatate, sa fie feriti de incendii, inundatii sau necazuri.

INSPECTOR SEF AL INSPECTORATULUI PENTRU SITUATII DE URGENTA BUCOVINA
AL JUDETULUI SUCEAVA

Col.
Lulciuc Lucel

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO